Tripković otvorio čačansko “Partizanovo“

25.Aug.2017 12:01

Nekadašnji bek Partizana i reprezentacije svečano je otvorio teren kod Sokolane. U Mozzartovoj akciji “Sto terena za jednu igru” na svakih deset dana niče po jedan teren

Kompanija MOZZART je u svojoj društveno odgovornoj akciji „Sto terena za jednu igru“ posetila i Čačak, kolevku srpske košarke i potpuno rekonstruisala teren kod Sokolane, koji od danas nosi ime bivšeg reprezentativca Uroša Tripkovića. Popularno igralište „Partizanovo“, na kom su igrački izrasli mnogi velikani čačanske i srpske košarke, od danas ima potpuno novi izgled i spreman je za sve ljubitelje igre pod obručima u gradu na Moravi.  

Rođeni Čačanin Uroš Tripković, koji je košarkaški prohodao baš na ovom terenu, prvi je „pocepao mrežicu“ na novom košu i predao svojim sugrađanima teren na korišćenje, u želji da upravo upravo na ovom terenu stasaju budući šampioni.
Svaka čast kompaniji MOZZART koja realizuje društveno odgovorne akcije poput ’Humanitarnog tiketa u podne’, ali i sjajne akcije „Sto terena za jednu igru“ u kome će uz njihovu pomoć biti obnovljeno 100 košarkaških terena širom Srbije. Kamo sreće da je više ovakvih kompanija poput MOZZARTA, koji izdvaja vreme i novac u korist šire društvene zajednice. Obnavljanje košarkaških terena je odlična stvar. Moramo izvući decu iz kuća i sa društvenih mreža i vratiti ih na sportske terene. Moja generacija je svojevremeno počinjala da igra košaku na terenima, čisto iz zabave. Kasnije je to kod mnogih, pa i kod mene, prerastalo u nešto veće i vrhunsko. Posebno mi je drago što će MOZZART u našem Čačku obnoviti više terena, a što će jedan od njih poneti moje ime. To mi je posebna čast. Zahvaljujem kompaniji MOZZART  i želim im svaki uspeh“, rekao je Uroš Tripković

Nekadašnjem reprezentativcu Srbije i beku Partizana, kompanija MOZZART uručila je zahvalnicu za podršku akciji, a Tripković se na Sokolani družio sa svojim sugrađanima, delio autograme i fotografisao se s najmlađima. Uroš je spremio iznenađenje za najuspešnijeg trojkaša – svoj reprezentativni dres.   
Svi znamo da je Čačak košarkaški grad i da zaslužuje dosta ovakvih terena. Mnogi šampioni koji su ponikli u Borcu i Železničaru doprineli su da naša košarka dođe na svetski tron: Od Radmila Mišovića, Dragana Kićanovića, Željka Obradovića do Uroša Tripkovića i svih mlađih generacija košarkaša koji su samo potvrđivali uspeh svojih prethodnika. Verujem da će nova podloga i profesionalni koševi na Sokolani dodatno motivisati Čačane da se bave ovim sportom. Naša akcija stigla je do polovine puta. U poslednjih godinu i po dana koliko smo intenzivno radili na ovom projektu, na svakih deset dana u proseku nicao je jedan košarkaski teren. Uprkos veoma složenom poslu, i organizaciono i građevinski, uprkos značajnim finansijkim ulaganjima, uspeli smo da napravimo ovakav rezultat. Daćemo sve od sebe da i u narednih godinu i po zadržimo ovaj prosek, a bićemo presrećni ako i pre toga uspemo da obnovimo narednih 50 terena, sto je konačni cilj akcije“, rekao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije MOZZART. 

Grad Čačak je u potpunosti je podržao projekat kompanije MOZZART koji doprinosi razvoju košarke i pozitivno utiče na lokalnu zajednicu.
Kompanija MOZZART svojim izuzetnim poslovanjem i društvenom odgovornošću je dobar primer svima i uzor koji treba da motiviše. Njeno donatorstvo i sponzorstvo omogućiće mnogim mladim ljudima da kroz sportske aktivnosti, posebno košarku, afirmišu zdrav način života. Osim ovog igrališta, kompanija MOZZART će u Čačku obnoviti četiri igrališta, među kojima i Želovo na kome su košarku po prvi put zaigrali naši najpoznatiji košarkaši. Ponosan sam što ovaj velikodušni gest kompanije MOZZART potvrđuje lojalnost nas Čačana svome gradu, jer bez obzira gde smo i šta smo postigli u poslovnom svetu mi ne zaboravljamo grad iz koga smo potekli“, rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.  

Do sada je kompanija MOZZART obnovila terene u Pirotu, Prijepolju, Feketiću, Zrenjaninu, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji, Velikoj Drenovi, Kruševcu, Valjevu, Šapcu, Pribojskoj banji, Labudovom brdu, Mačvanskoj Mitrovici, Beloj Crkvi, Svilajncu, Preševu, Negotinu, Rumi, Novom Sadu, Nišu, Kovinu, Obrenovcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Raškoj, Novoj Varoši, Bačkoj Palanci, Zaječaru, Bajinoj Bašti, Lazarevcu, Čukarici, Paraćinu, Čukaričkoj padini, Ubu, Savskom vencu, Vrbasu, Užicu, Kikindi, Inđiji, Subotici, Prokuplju, Smederevskoj Palanci… Ukupno 47, a biće ih još. Do svih 100 obnovljenih terena!